Cand poti sa inaintezi un proces la CEDO?

avocat-cedoJustitia din tara ta crezi ca nu ti-a facut dreptate si vrei sa ajungi cu procesul in fata unei instante europene, nepartinitoare, atunci, este momentul sa te informezi mai bine despre dosarele care pot fi depuse la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Cu toate ca dosarele pentru proces pot fi completate si trimise de sine statator, fara indoiala un avocat cedo o sa-ti fie de mare folos, mai ales daca se ajunge la momentul in care sa fie aparat dosarul in fata instantelor. Ar fi bine sa incepi sa te documentezi despre procesele din Romania care au obtinut castig de cauza la CEDO, deoarece nu orice proces este in competenta Curtii Europene a Drepturilor Omului, acesta este un aspect care nu trebuie ignorat, de aceea consultarea unui avocat cedo este si atat de importanta.

Pregatirea dosarului pentru CEDO, din moment ce v-ati asigurat impreuna cu avocatul ca problema procesului tine de competenta judecatorilor la nivel european, nu dureaza atat de mult si nu este foarte complicata. Mai complicata este partea de argumentare sau pledarea pentru cauza procesului, care trebuie sa fie foarte bine scrisa si argumentata, in acest sens, un avocat cedo bun si competent este cel de care aveti nevoie. Atunci cand va ganditi sa apelati la un avocat care sa va sustina in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului, interesati-va si despre experienta similara a acestuia, deoarece experienta in apararea dosarelor in fata acestor comisii europene este una foarte importanta.

Din moment ce a ajuns dosarul la CEDO, nu va ramane decat sa asteptati decizia comisiei, de asemenea, va pot fi solicitate si acte suplimentare. Daca vi se va oferi castig de cauza, abia atunci incep negocierile cu statul roman, unde rolul avocatului este unul foarte important.

FacebookGoogle+LinkedInTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *