Care sunt avantajele unui acoperis vegetal?

acoperis-vegetalAsociem, de obicei, un acoperis vegetal cu hoteluri, mall-uri sau alte imobile de o mare importanta, deoarece, practic, cunoastem foarte putine imobile de locuit care sa aiba un acoperis vegetal, acest lucru se explica prin faptul ca, de cele mai multe ori, acoperisul este transformat intr-o zona de agrement, de odihna, o terasa, ceea ce unii nu si-ar putea imagina ca ar functiona la fel de bine pentru un imobil simplu.

Un acoperis vegetal este alegerea imobilelor care isi permit, de obicei, o astfel de investitie, sa transforme intregul acoperis intr-o terasa, de exemplu, sau intr-un teren de tenis, o gradina etc. Dar, exista avantaje importante cand vorbim despre un acoperis vegetal. In primul rand, este valorificat la maximum spatiul. Intr-adevar, de ce sa nu fie utilizat tot spatiul imobilului si mai ales spatiul de la inaltime, care ofera si o priveliste incantatoare? Tocmai de aceea acoperisul reprezinta un loc interesant pentru o terasa, pentru oferirea unui mediu de relaxare. Pe langa asta, diversitatea optiunilor de utilizare a unui acoperis vegetal este un alt avantaj. Poate fi un teren de golf, o gradina, o terasa verde, totul este la discretia celui care proiecteaza si planifica.

Evident, sunt necesare o serie de masuri si actiuni de pregatire a acoperisului pentru a-l transforma in unul vegetal, este vorba despre mai multe straturi hidroizolatoare care trebuie sa fie instalate, este vorba despre o ingrijire constanta, vorbind despre o gradina, de exemplu. Insa, pe langa asta, investitiile financiare merita tot efortul, deoarece spatiul de relaxare va fi cu siguranta unul popular. Pe langa asta, la construirea unui acoperis vegetal se ofera o garantie de 12 ani pentru toate actiunile intreprinse de catre firma specializata in hidroizolatii. O astfel de zona de agrement va fi, cu siguranta, mereu vizitata.

FacebookGoogle+LinkedInTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *