Costumul de baie ideal pentru silueta ta

Alegerea costumului de baie este una extrem de importanta si trebuie sa tina cont intotdeauna de tipul de silueta. Astfel, un costum de baie perfect trebuie sa scoata in evidenta toate calitatile corpului si sa creeze jocuri si efecte, in asa fel incat sa ascunda parti pe care nu le vrei atat de expuse.

Silueta in X, cu umerii si soldurile pe aceeasi linie, talie bine marcata si forme voluptuoase este tipul de morfologie care isi poate permite costume de baie de orice tip. Pentru cele care nu au picioare foarte lungi, ideal este slipul cat mai decoltat, care lungeste picioarele.

Silueta in A are umerii si pieptul mici, talia marcata, dar fundul si soldurile generoase. Pentru aceasta morfologie alege costume de plaja cu sutiene care sa dea volum bustului (balconet, push up, triunghiuri cu burete, banda cu armatura). Poti lua in calcul si sutienul cu franjuri sau cu volane. Pentru partea de jos alege slipuri decoltate, care lungesc si subtiaza picioarele. Evita slipul cu talie inalta sau boxerii, care creaza volum, dar si slipurile cu noduri laterale, dungi orizontale si volane.

Silueta in V este cea cu umeri lati si piept generos, dar cu talie mica si solduri inguste. Daca ai acest gen de corp alege decolteuri adanci in V, pentru a reduce latimea umerilor, sutiene cu triunghiuri mici si bretele fine sau sutiene care se leaga dupa gat. Pentru slip alege talie joasa sau boxeri care sa dea impresia ca ai fese mai mari decat sunt de fapt. Axeaza-te pe volane, franjuri, sireturi si noduri, care dau un efect vizual de volum soldurilor. Poti opta de asemenea si pentru dungi orizontale.

Silueta in H are umerii si soldurile de aceasi dimensiune si talia aproape deloc marcata. Pentru acest tip de silueta opteaza pentru costumul de baie din doua piese care sa “rupa” acest aspect androgin. Pentru partea de sus alege sutiene care sa dea volum, push up, balconet sau triunghiuri cu burete, legate dupa gat, care iti pun umerii in valoare si ascund unghiurile ascutite ale siluetei. Pentru slip poti merge pe un chilot retro cu talie inalta.

Daca alegi un costum de baie intreg, opteaza pentru cupe lucrate si evidentiate si bretele fine, legate in jurul gatului, care iti vor da o alura mai feminina. Poti opta, de asemenea, si pentru costumul cu centura in talie, sau pentru costumul intreg retro. Evita decolteurile patrate, bustierele si dungile orizontale!

FacebookGoogle+LinkedInTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *