Cu masinile de decupat tabla prelucrarea tablei este un proces complet automat daca alegi modelul corect de masina

Decuparea este una dintre operatiunile foarte importante din industria prelucratoare. Prin decupare se obtin dimensiunile dorite, produsele finale vor arata exact asa cum sunt proiectate. Pentru ca decuparea trebuie sa fie cat mai precisa pentru a nu se irosi material fara rost aceasta trebuie facuta doar cu utilaje si masinarii specializate. De pilda de ani buni exista pe piata masini de decupat tabla cu o precizie uimitoare la nivel de decupare, sigure si usor de folosit in orice mediu industrial.

Cutitele din dotare au diferite unghiuri si permit decuparea tablei in unghi oride cate ori este nevoie. Spre deosebire de o ghilotina care poate debita la unghi, cand avem piese din foaie metalica avem nevoie de un decupaj special si unghiuri foarte precise pentru a nu strica piesa ce urmeaza a fi facuta. Masinile de decupat tabla pot sa fie manuale, pneumatice sau hidraulice. In cazul celor mai simple foia metalica este fixata si se decupeaza prin actionarea manuala a masinii, ele se intalnesc in atelierele de reparatii, in fabrici mai micute. Cele pneumatice au sisteme pneumatice de actionare, compresorul asigura forta necesara decuparii, in vreme ce debitarea este realizata prin actionarea unei pedale de picior. Masinile hidraulice de decupat au cilindri si actioneaza cutitele de decupare fara efort. Productivitate crescuta si performante mult mai bune la decupare au masinile pneumatice, cu ele se face treaba buna in productia de serie. Singurele criterii de care ar trebui sa tineti cont cand achizitionati masini de decupat sunt cele legate de tipul lor, de grosimea maxima a foilor metalice si de dimensiunile decuparilor dorite.

Masinile de decupat au un design compact, sunt usor de mutat dintr-o zona in alta, sunt sigure si foarte rapide la prelucrarea mai multor table de dimensiuni diferite. Stabilitatea lor este data de greutatea calculata in asa fel incat sa faca fata proceselor desfasurate automat, dar si de accesorii si modul in care au fost imbinate si gandite partile active.

FacebookGoogle+LinkedInTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *