Cum sa ai o masina mai putin poluanta?

egr-golfIndiferent ca ai cumparat masina pe benzina sau cu motor diesel, emisiile poluante exista. La motoarele diesel, emisiile poluante includ oxidul de azot, monoxidul de carbon si particule sodile, elemente nocive atat pentru mediu, cat si pentru oameni. Diminuarea continutului NOx poate fi realizata prin intermediul unui calculator special pentru optimizarea punctului de avans functie de sarcina si regim motor, dar si prin intermediul sistemelor E.G.R. (reciclare gaze esapeament), care coboara temperaturile de ardere si inlocuiesc excendentul de oxigen cu gaze inerte.

Practic un egr golf 6 1.6 tdi recircula gazele de esapament prin admisie si astfel temperatura de ardere scade, in locul oxigenului vin gazele de esapament. Cu cat vana EGR se deschide, cu atat rata de circulare este mai insemnata. Calculatorul care gestioneaza vana EGR la nivel electric are nevoie de mai multe informatii pentru a putea ajusta gradul de deschidere si perioada pentru care ramane deschisa. In primul rand e nevoie de cunoasterea sarcinii, daca aceasta este joasa, egr golf 6 1.6 tdi este comandat, vana fiind nemiscata in deceleratie-nu sunt emisii de fum. Este importanta si viteza vehiculului, cand viteza motor este la relanti si pedala de acceleratie este ridicata EGR-ul este dezactivat, dar cand viteza este peste 40km/ora, de exemplu, EGR-ul se activeaza imediat-se evita foarte simplu ancrasarea supapelor. Regimul motorului determina si el functionarea EGR-ului, peste 3000tr/min nu mai este comandat, dar si sub 800tr/min, motorul fiind astfel ferit de calare.

Calculatorul care comanda vana poate determina usor deschiderea reala si functionarea ei corecta cu ajutorul captorului de tip potentiometru, temperaturile motorinei, apei sau aerului fiind deosebit de utile mai ales cand este mai rece si exista mai putin NOx. Inlocuirea EGR-ului e obligatorie atunci cand masina da semne clare de poluare excesiva, EGR-ul se poate cumpara din magazinele online la preturi pentru orice buzunar, se primeste garantie si livrarea este foarte rapida, astfel ca schimbarea piesei are loc in timp util.

FacebookGoogle+LinkedInTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *