Decizie soc in New York

Alarmata de numarul mare de tineri fumatori care devenin dependenti de acest viciu mortal, primaria orasului New York, a luat o decizie radicala. Varsta legala la care se pot cumpara tigari a crescut de la 18 la 21 de ani. Aceasta masura a fost luata nu doar pentru achizitionarea tigarilor clasice, ci si pentru cumpararea celor electronice.

Decizia a fost aprobata de consiliul orasului dupa ce a fost supusa la vot. Dupa cum era de asteptat, voturile au fost 15 pentru si 10 impotriva. Astfel, masura a fost aprobata.

Cu toate ca aceasta lege protejeaza populatia, este posibil sa fie atacata in instanta de persoane nemultumite, care considera ca fumatul face parte din viata lor privata unde nu ar trebui sa se amestece primaria orasului in care locuiesc.

Autoritatile spera ca aceasta masura se reduca numarul tinerilor care se apuca de fumat cu 55% in randul celor cu varste cuprinse 18-20 de ani. Acest interval este recunoscut ca o varsta propice pentru a te apuca de fumat, din cauza anturajului in care se angreneaza tot mai multi tineri in incercarea lor de a gasi fericirea.

Masura luata trebuie acum semnata de primarul orasului. New York este recunoscut pentru adoptarea unor masuri drastice impotriva fumatorilor. In acest oras fumatul este intrezis in restaurante, parcuri, baruri, piete si pe plajele orasului.

O alta masura impotriva acestui viciu a fost si aceea de a mari taxele si accizele. In New York sunt cele mai mari taxe pentru tigari din Statele Unite Ale Americii.

Astfel de decizii au mai fost adoptate si in alte tari si orase din intreaga lume, dar niciodata intr-un oras cu o populatie atat de mare si o reputatie atat de insemnata in afara granitelor, cum este New York.

 

FacebookGoogle+LinkedInTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *