Din istoria masinii de cusut

p_BROTHER-323O folosim poate zilnic, daca lucram in croitorie sau avem propriul nostru atelier, sau poate saptamanal sau lunar, atunci cand o haina are nevoie de o atentie speciala, de o cusatura intr-un loc unde s-a rupt. Masina de cusut, caci despre ea vorbim, este printre cele mai eficiente si mai cautate instrumente moderne pentru cusut rapid si sigur atat materiale, cat si tesaturi. Forma in care o vedem astazi a insemnat o evolutie uriasa pentru masina de cusut, cu atat mai mult cu cat la inceput vorbeam despre oase coarne si tendoane pe post de ace si ata de cusut.

Primele ace din metal au aparut de abia pe la 1500, asa ca masina de cusut incepea sa prinda contur in mintea celor care-si propusesera sa inventeze o masinarie care sa reduca la maximum timpul petrecut pentru coaserea unei haine sau crearea uneia noi. Nu mult dupa inceputul lui 1790, Thomas Saint a gandit primul design al unei masin de cusut, fara insa sa o construiasca. Peste 20 de ani, Balthasar Kremps a adus in atentia publicului multiple variante de masini de cusut foarte slabe, dar macar interesante ca idee. Tot la capitolul design a lucrat si Joseph Madersperger, John A. Doge si John Knowles insa fara succes. Anul 1830 a reprezentat piatra de hotar pentru masina de cusut moderna, fiind si momentul in care croitorul Barthelemy Thimonnier a inventat un model functional.

Din pacate, cele 80 de masini de cusut fabricate pentru afacerea sa au fost distruse de angajatii nervosi in timpul unei revolte. Isaac Singer a profitat cumva dupa urma acestui esec si a inventat masina de cusut cu operata ajutorul piciorului, care avea sa-i poarte numele si sa devina cel mai bun brand de pe piata. Din 1889, masinile de cusut au patruns in fiecare casa si deveneau foarte profitabile pentru cei care stiau sa le foloseasca. Pana la finele lui 1905 deja masinile de cusut puteau fi conectate la electricitate. Astazi, masinile de cusut au avansat enorm din punctul de vedere al tehnologiei, cum este si Brother 2340CV  – sunt automate si au programe speciale de cusut si brodat, ace speciale, modalitati unice de a coase si foarte multe accesorii pentru a usura munca in croitorie.

FacebookGoogle+LinkedInTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *