Metroul se scumpeste

O noua veste proasta va afecta buzunarele bucurestenilor inainte de sarbatori. Calatoria cu metroul se scumpeste cu 30%. Metrorex a hotarat ca este nevoie de o noua scumpire a metroului din capitala. Astfel, o cartela cu doua calatorii va costa cinci lei in loc de patru lei, cartela cu zece calatorii va costa 20 de lei in loc de 15 lei, iar abonamentul cu 62 de calatorii va ajunge la pretul de 65 de lei in loc de 50.

Ultima scumpire de care au avut parte bucuretenii a fost in urma cu un an si trei lui. Atunci pretul a variat in functie de cartela. In anul 2012 o cartela se scumpea cu 20% – 50%.

Aceasta majorare a fost postata pe site-ul Ministerului Transporturilor, iar propunerile si observatiile pentru aceasta majorare pot fi facute pana pe data de 8 noiembrie 2013. Dupa ce va fi aprobata, noua propunere va intra in vigoare in maximum trei zile de la publicarea ei in Monitorul Oficial.

In Bucuresti la ora actuala exista aproximativ 70 km de cale dubla, fiind patru magisrale cu 52 de statii, iar distanta aproximativa dintre ele este de 1,5 km. In medie, in zilele lucratoare, metroul transporta 600.000 de calatori pe zi.

 

FacebookGoogle+LinkedInTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *