Sapte tipuri de neveste pentru barbati

sotia-idealaConform specialistilor exista intre femei exact sapte tipuri de neveste. Aceasta clasificare a fost facuta in urma unui studiu recent, care a rezultat din comportamentul femeilor fata de barbatii lor. Iata in continuare cele sapte tipuri de sotii:

· Sotia asistenta

· Sotia mama

· Sotia scolarita

· Sotia sef

· Super sotia

· Sotia centrata pe sot

· Sotia centrata pe copii

Astfel avem sotia asistenta, este cea care face multe lucruri pentru sotul sau. Ea ii pregateste supa in cazul in care este bolnav, ii pregateste hainele si totul pentru locul de munca sau il ajuta sa faca diverse lucruri pe care el ar putea sa le fac destul de bine singur. Sotia asistent insa risca sa devina astfel lipsita de propria atentie, iar in momentul in care ea isi va da seama ca nu i se mai dedica deloc si a pierdut mult timp sa ii ingrijeasca pe altii, va avea o depresie colosala. Isi va da astfel seama ca timpul ei nu mai are calitate, nu a reusit sa indeplineacsa ceea ce si-a propus si in cele din urma nu a avansat deloc. Acest tip de femeie – sotia-asistent, poate sa aiba o casnicie foarte nefericita.

Sotia mama este genul de femeie care are grija de sotul ei ca si de un copil. Acest tip de femeie risca sa isi puna sotul pe acelasi rang ca si copii, deci sa il vada ca si o igrijire in plus, ca pe un copil, iar comportamentul ei va influenta negativ atitudinea sotului, chiar daca acestuia la inceput ii va fi bine. In cele din urma nu se va mai simti respectat si asa va interveni frustrarea si incapacitatea de comunicare.

Sotia scolarita este tipul de sotie care nu poate sa ia nici o decizie fara acordul sotului ei, nu poate sa faca niciun pas fara sa ii spuna acestuia. Acest tip de femeie va fi fericita cativa ani buni, mai ales pentru ca sotului ei ii convine foarte mult sa fi in centrul atentiei si sa se simta barbatul in casa insa cu timpul acesta se va simti epuizat.

Sotia sef este un tip de sotie mai modern. Ea este cea care traseaza sarcinile sotului, ii psune ce sa faca, ia toate deciziile. Ea este si cea care are grija de mancare, de cheltuielile casei, de pregatirea copiilor, de ingrijirea lor insa numai cu ordinele. Ea traseaza sarcini si sotul le indeplineste. intr-un final insa sotul poate sa se simta frustrat de faptul ca el nu are nici o putere de decizie si astfel totul se va derama in relatia lor.

Super sotia este cea care face absolut orice in casa, nu exista lucruri de care ea sa nu se poata dezlipi, insa din pacate ea va fi foarte frustrata in momentul in care isi va da seama ca oricat de mult s-ar lupta tot nu le poate face pe toate si in plus se vor simti singure si lipsite de afectiune. Sotii acestor tipuri de sotii lucreaza de multe ori peste program si nu mai au timp de implicare, sotiile prin urmare se vor simti epuizate.

Sotia centrata pe sot este un tip de sotie clasic, ea are de cele mai multe ori o individualitate diminuata sau nu are deloc personalitate. Astfel ea se regaseste in tot ceea ce face sotul, este intru totul de acord cu el si cu deciziile lui. Este genul de femeie casnica, clasica, care nu are nimic niciodata de spus.

Sotia centrata pe copii este genul de femeie care de aceasta data se dedica copiilor. Ea, fie nu are o relatie buna cu sotul, fie nu mai gaseste entuziasm in viata de cuplu si astfel prefera sa se dedice copiilor si nevoilor lor.

 

FacebookGoogle+LinkedInTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *