Sofeaza prudent

cauciucuri-iarnaPolitistii ii sfatuiesc pe soferii de pretutindeni sa circule cu prudenta pe drumurile nationale. Vad din ce in ce mai des la stiri accidente produse in lant, pornite din pricina nerespectarii unor reguli esentiale, de bun simt. Mi se pare ca este la mintea cocosului, sa iti adaptezi viteza, in functie de conditiile meteo. De ce sa nu iti iei anumite masuri de siguranta si precautie, in loc sa tragi mai apoi ponoasele si sa suporti consecintele negative, ale unei situatii ce putea fi evitata?

Nimeni nu vrea sa fie implicat intr-un accident auto si mai ales sa fie persona responsabila de producerea accidentului respectiv Mi se pare ca multora li se pare ca “merge si asa” si ca accidentele rutiere li se pot intampla mereu altora, dar nu si lor. O astfel de mentalitate este complet gresita. Oricum, noi detinem doar senzatia de control asupra vietilor noastre, insa asta nu inseamna ca trebuie sa actionam intr-un mod iresponsabil, pierzandu-ne controlul definitiv si provocand daune si altor persoane nevinovate. Daca nu esti prudent si nu respecti principiile conduitei preventive, orice se poate intampla. Cred ca deja este evident ca in scurt timp conditiile atmosferice actuale, vor fi inlocuite de cele specifice sezonului de iarna. Asta inseamna, scaderea regimului termic, aparitia ninsorilor, a poleiului, fenomene de ceata, miscorarea perioadei diurne. Unii conducatori auto nu tin cont, absolut deloc de recomandarile facute de Politia Romana.

Atunci cand pornesti la drum, ar trebui sa te informezi in legatura cu conditiile meteo-rutiere prognozate si sa iti echipezi masina corespunzator, neuitand de cauciucuri iarna, cand temperetaturile scad sub 7 grade celsius. Pentru o mai buna siguranta a ta si a celorlalti participanti la trafic, ar trebui sa verifici daca sistemele, de iluminare-semnalizare si climatizare-dezaburire ,functioneaza corespunzator. De aseamenea, un lucru extrem de important, caruia nu i se mai acorda o atentie sporita, din ceea ce am observat in trafic,este pastrarea unei distante rezonabile fata de autovehiculul din fata ta. Nu va hazardati si conduceti prudent!

FacebookGoogle+LinkedInTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *